5 Tips about Sanal Sunucu Nedir? You Can Use Today
5 Tips about Sanal Sunucu Nedir? You Can Use Today
Blog Article
Sanal sunucular, bir sunucunun birden fazla sunucuya bölünmesini sağlayan sisteme denir. Sanal sunucu, fiziksel bir sunucuya, sanallaştırma teknolojisi ile birden fazla sunucu aktarır ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Sanal sunucular, fiziksel bir sunucunun yaptığı her şeyi sanal ortamda yapma işlevine sahiptir.
Fiziksel sunucuyu sanal bir sunucu haline getiren şey sanallaştırma yazılımlarıdır. Sanallaştırma yazılımları sunucuların birbirinden bağımsız birçOkay işletim sistemine sahip olmasını sağlayan teknolojidir.
Televizyon ve radyo yayını yapan haberleşme sitelerinde, oyun şirketlerinin Internet portallarında, muhasebecilerin dosyalarını depoladığı uygulamalarda sanal sunular kullanılabilir.
Yüksek disk kapasiteleri, çok daha hızlı işlemci ve RAM kullanımları 100MBit ile one GBit gibi hızlarda bağlantı hızları gibi Internet sitenizi tam performans halinde kullanmanıza olanak sağlayacak özellikler sanal sunucuların en önemli tercih sebeplerini oluşturuyor.
Yine en önemli konulardan bir diğeri ise, hizmet aldığınız sağlayıcının sanal sunucunuza sağladığı bant genişliğidir.
1. Geliştirilmiş kaynak kullanımı: sanallaştırma, birden fazla sanal sunucunun aynı donanımı paylaşmasına izin vererek fiziksel kaynakların daha iyi kullanılmasını sağlar.
Hazır bir imajdan kurulacak Windows veya Linux işletim sistemli bir Sanal Sunucu, 30 dakika gibi kısa bir sürede hazır olacaktır. Sonrasında ise, fiziksel sunucu üzerinde bulunan bütün donanımlarınızı istediğiniz miktarda sanal sunucuya ayırabilir ve dilediğiniz kadar ekleme ve çıkarma işlemi yapabilirsiniz.
Web siteleriniz, barındırma altyapımızda kullanılan orijinal lisanslı yazılımlar ile oluşabilecek güvenlik açıkları ve veri kayıplarına here karşı Natro’da güvende.
VDS kullanan kişiler, istedikleri zaman işletim sistemini kendi isteklerine göre değiştirebilirler. VDS’te ise kaynaklar sadece kullanıcıların isteklerine göre şekillenirken VPS’te kaynaklar kullanıcılar tarafından ortak kullanılmaktadır.
Sanal sunucu örneğinizde basit bir işletim sistemini, önceden yapılandırılmış bir uygulamayı veya bir geliştirme yığınını tıklayarak başlatabilirsiniz.
Bu, fiziksel sunucuyu sanal sunucudan ayıran bir başka bileşendir. Sanal makineler, fiziksel olanlara kıyasla daha iyi felaket kurtarma protokollerine sahiptir.
VDS Sunucunuz seçtiğiniz işletim sistemi ile birlikte dakikalar içerisinde hazır hale gelecektir.
Bildiğiniz ve gündelik hayatta genelde sunucular üzerinde kullandığımız ve aynı zamanda desktop diye tabir edilen normal kullanıcı bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemleri üzerine Sanallaştırma yazılımları yüklenip aynı makine ve çalışan işletim sistemi içerisinde ikinci veya daha fazla sistemi üzerine farklı işletim sistemleri de kurarak çalıştırmamız mümkündür. Örneğin dimensions ait bir notebook bilgisayar üzerinde çalışmakta olan Windows XP işletim sistemi üzerine bir sanallaştırma yazılımı yükleyip bunun içinde deneme amaçlı yazılımlarınızı çalıştırmak için bir ikinci Home windows işletim sistemli makine ve eğitim amaçlı bir de Linux işletim sistemli makine oluşturabilirsiniz.
Bu, verilerin yetkisiz kişiler tarafından okunmasını veya değiştirilmesini önlemeye gardenımcı olur ve böylece veri güvenliğini ve kullanıcı gizliliğini artırır.